Potrubí zajistí perfektní poměr koření v grilovacích směsích

Potrubí zajistí perfektní poměr koření v grilovacích směsích

Jakmile se přelomí rok, začne mnoho majitelů domů i chalup pomalu myslet na jaro a těšit se na setkání s přáteli i grilování. K tomu, aby potraviny na grilu měly perfektní chuť, pomáhá koření. To se ale do naší kuchyně musí nejdřív dostat a často z pěkné dálky.

Bylinky nestačí

V dobách našich babiček se používaly k dochucení nejčastěji bylinky, které si vypěstovaly nebo měly možnost natrhat v okolí. V letním období čerstvé, na zimu se byliny a trávy i květy sušily a uchovávaly pro další použití. I dnes mají samozřejmě bylinky své místo v naší kuchyni, ale zároveň máme možnost ochutnat mnoho jiných druhů koření z celého světa. Nejen na maso, ale i zeleninu a sýry a v neposlední řadě saláty používáme směsi koření, které obsahují několik druhů a navzájem se chuťově doplňují. Někdo si samozřejmě připravuje svou grilovací směs podle rodinného receptu, ale bez koření se zkrátka neobejde nikdo. Spotřeba koření po celém světě stále roste, většinou tak už nestačí jen lidské ruce, nastoupit musí moderní technologie, potrubí z nerez oceli pro přeprav surovin, přesné váhy i mixážní stroje.

Rychlejší zpracování

Právě přeprava samotných surovin k mixovacím nádobám i třeba k expedici bývá jednou z nejnáročnějších položek na čas. Potrubí pomáhá přepravit velké množství z místa na místo za pár minut, což by jinak jen lidskou prací trvalo několik hodin. Jedna směs koření obsahuje pět až deset druhů, které se musí smíchat v přesně stanoveném poměru. Dělat to ve ručně by zabralo mnoho času, odvozit pytle a palety na potřebné místo, vše zvážit, míchat, a znovu nakládat a převážet k expedici. Potrubní systémy celou výrobu ulehčují, jednotlivé druhy koření jsou přivedeny k nádobám a odsypávány v přesné gramáži. Ke zefektivnění výroby pomáhají také automatické sypače a další systémy, které celý proces urychlují a zjednodušují. Jen koření samozřejmě skvělý zážitek z grilování nezařídí, ale bez něj to není ono. Nebojte se experimentovat a zkoušet nové chutě, nabídka je opravdu široká.

Publikováno: 31. 01. 2022

Kategorie: Podnikání

Autor: administrator