Chcete si otevřít vlastní restauraci? Nezapomeňte na kvalitní gastro vybavení

Chcete si otevřít vlastní restauraci? Nezapomeňte na kvalitní gastro vybavení

Pokud máte v plánu otevřít si restauraci či jakýkoliv jiný gastronomický provoz, neobejdete se bez vhodného zařízení. Výběr gastronomického vybavení je běh na dlouhou trať, navíc se jedná o finančně dost náročnou záležitost. Investice se šplhá do statisíců korun, a proto byste si měli rozmyslet, co všechno potřebujete. V následujících řádcích vám prozradíme, bez jakých pomocníků se neobejdete. Spoustu práce vám usnadní myčka na nádobí, nesmí vám chybět ani kvalitní varné technologie a mrazicí technika. Do gastro vybavení dále patří i menší nástroje jako fritézy, kutry, mlýnky na maso a podobně.

Volba správného materiálu je alfou a omegou

Při výběru gastro zařízení pamatujte na několik základních faktorů. V první řadě se zaměřte na materiál, protože vybavení bude využíváno denně, a tak je velice důležité, aby se neopotřebovávalo. Stejně tak musí materiál jako takový splňovat přísné hygienické podmínky a nesmí uvolňovat složky, jež by mohly ohrozit lidské zdraví. Gastro zařízení musí být odolné vůči plísním a korozi, v neposlední řadě by se mělo snadno omývat, aby byla v kuchyni zajištěna maximální čistota. Právě z uvedených důvodů se používá především nerez.

Jaké vybavení potřebujete?

Gastro vybavení by se dalo rozdělit na několik základních kategorií – varná a grilovací technika, chladicí a mrazicí zařízení, mycí technika, nástroje na přípravu potravin i pomocníci na udržování potravin. Specifickou skupinou pak jsou pizza programy, které jsou vhodné do pizzerií. Uplatnění v kuchyních nachází kromě sporáků i konvektomaty, kotlíky, pánve, pece či trouby, grilovací desky, mikrovlnné trouby a přístroj na hot dogy. Pro správné uchování potravin se používají lednice a mrazničky, na dezerty jsou vhodné zase chladicí vitríny. Nabídka je vskutku pestrá, stačí si vybrat.

Publikováno: 03. 04. 2021

Kategorie: Podnikání

Autor: administrator