Zajistěte svým zaměstnancům firemní stravování. Zvednete tím pracovní morálku!
Obsah článku:
Jak jsou na tom Češi s produktivitou práce v odpoledních hodinách? Podle statistik se v posledních letech zlepšili. Ještě před pár lety vyřizovali pod 12. hodině cca 35 % pracovní agendy. Dnes jde o téměř 50 %. Poměrně dost pracovníků však přestávky na oběd přečkává v kanceláři před obrazovkou počítače. Oběd si upírají z finančních i časových důvodů. Odborníci tvrdí, že ignorování pauzy na doplnění energie má na efektivitu práce a zdraví negativní dopad.
Přestože drtivá většina zaměstnanců pauzu na oběd vítá, ubývá počet těch, kteří se stravují mimo budovu. Stravování se v restauracích je finančně nákladné a časově náročné. Přesun do restauračního zařízení a čekání na jídlo trvá příliš dlouho času. Populární denní menu jsou rychle vyprodaná a strávníci tak často odcházejí s prázdným žaludkem.
Jako ideální řešení se jeví firemní stravování, ale pouze za předpokladu chutných a cenově dostupných jídel. Zaměstnanci se obědů v kantýně vesměs nebrání, ale jako největší negativum vidí malé porce. Co z toho plyne pro vás? Chcete-li svým zaměstnancům zařídit stravování přímo ve firmě, buďte při výběru dodavatele důslední. Nepodceňujte kvalitu jídla, velikost porcí a cenu - zaměstnanec, který si pochutnal na dobrém jídle a neutratil příliš mnoho peněz, je spojený a jeho produktivita práce roste.
Tip: Závodní a firemní stravování ARTER
Nedaří se vám najít dodavatel, jehož nabídka odpovídá vašim vysokým nárokům? Vyzkoušejte firemní stravování Praha od firmy ARTER – Cateringový servis. Zabývá se výrobou a distribucí zachlazených a hluboko zmražených hotových jídel v odpovídající kvalitě a v cca o 10 % větším množství, než kolik nařizuje zákonná norma. Systém firemního stravování je natolik úspěšný, že ho využívá 9 z 10 zaměstnanců. Více se dozvíte na www.arter.cz.Publikováno: 19. 07. 2017
Kategorie: Podnikání